Air show toppar sista långhelgen på sommaren

Air show toppar sista långhelgen på sommaren

Den sista sommarhögtiden är på oss Labor Day långhelg. Medan vissa kommer att gå till stugan för att suga i de sista restarna av säsongen, kommer andra att njuta av vad deras stad eller stad har att erbjuda eller packa upp till skolan.

För dem som bor i Toronto, nedan är en curated lista över händelser som händer runt staden. Den kanadensiska International Air Show är tillbaka för sin 68: e årliga evenemang, strax söder om CNE-grunderna. I år kommer displayen att vara ett United States Heritage-flyg, med F 22 Raptor och P 51 Mustang. Kanons ikoner i luften, CF Snowbirds, kommer att wow fans med deras höghastighetsantenns prestanda och CF 18 Hornet kommer också att rippa genom himlen. Den kanadensiska internationella flygutställningen tar flyg lördag genom semester måndag, med alla shower planerade att börja vid middagstid.

Don släppa ner den sista långhelgen på sommaren. Du kan fortfarande njuta av säsongen genom att titta på spektakulära fyrverkerier på Kanada Wonderland. på söndag.

Filfoto av en fyrverkeri. Kredit: Syilvana Grabski Wawer / EyeEm

Kanada Wonderland Food Truck Festival

Njut av 15 läckra matleveranserbjudanden i helgen på Canada Wonderland Food Truck Festival. på lördag och söndag i zonen. Det kommer också att finnas liveuppträdanden av Mike Walmsley Band och Stacey Renee.

Ontario Science Center Community Day

Tillbringa en del av din långhelg på Ontario Science Center gratis. IMAX film biljetter kommer att bli $ 9 för alla åldrar. Community Day-program inkluderar Telus Connected Playground, The Energy Show, Science HotSpot och Planetarium Shows.

Över 100 000 fans av alla saker komisk, anime, sci fi, skräck och spel kommer att flockas till Metro Toronto Convention Center för Fan Expo. Deltagare kan klä upp sig, få autografer / foton med sina favoritgäster, utforska 400 000 kvadratmeter varor och få inuti scoop om filmer och TV-program på kändispaneler. Särskilda gäster inkluderar Tim Curry från Rocky Horror Picture Show, Norman Reedus of the Dead och cast of Things. Fan Expo Canada är i sitt 23: e år.

Tre cosplayers på Fan Expo den 4 september 2015. CITYNEWS / Christine Chubb

Electric Island tar över Hanlan-poängen för en massiv finalkonsert den här Labor Day-helgen. Danspartiet och picknicken har två steg med musiker, bland annat Claude Vonstroke, Chris Liebing, Dusky, Dixon, Yotto och Soul Clap. Det går på söndag och arbetsdag.

Toronto International Buskerfest för epilepsi

Fördjupa dig i musiker, skissa artister och underhållare denna långhelg vid Toronto International Buskerfest för epilepsi. Evenemanget kommer att äga rum på Woodbine Park fredag ​​till och med söndag. Den har över 100 artister från hela världen, bland annat Beat the Streets, Becky Hoops, Captain Cowboy och Money Maker, The Chalk Chick and Strong Lady. Inträde sker genom donation, med $ 5 föreslagna per person, eller $ 10 per familj. på söndag), stänkkuddar, golfbanor, Fort York och Spadina museer, High Park Zoo och Toronto Island Park.

Alla LCBO och ölbutiker

De flesta livsmedelsbutikerna (valda är öppna men kalla framåt)

Några gallerior: Dufferin Mall, Fairview Mall, Scarborough Town Center, Sherway Gardens, Yorkdale Shopping Center

Offentliga kontor, kommunala byggnader och banker

Alla Toronto Public Library-grenar (de är också stängda på söndag)

Stadsdrivna inomhuspooler, wading pooler nära för säsongen på söndag eftermiddag

Sopkollektion: Hämtning av curbside finns inte på någon måndag, men annan samling av fasta avfall kommer att påverkas.