Airdrie Echo

Airdrie Echo

Påsken betyder korgar och bonnets, kaniner och ägg, kyrka och choklad, familj och roligt. Stor familj får sammankomster eller små, intima samlingar, det är dags att fira en årstid med förnyelse och återfödelse. Här är ett urval av recept, inte bara för det här heliga tillfälle som kommer upp i helgen, men läckra när som helst på året!

Savory Bread Pudding

Alla förenar brödpudding med efterrätt, men här är det så bra som en brunchmåltid, som en sida eller serveras med en salladsalat. 1 1/2 koppar (375 ml) riven Fontinaost Blanches asparges i kokande saltat vatten för några minuter. Ta bort och torka i iskallt vatten för att sluta matlagningsprocessen. Ta bort och klappa torrt. Skiv fyra stjälkar och lämna två hela.

I en stor stekpanna, sautlök, sjalot, vitlök, persilja, basilika och oregano i fem minuter tills aromatisk och lök är genomskinlig. Tillsätt hackad sparris, svamp och sautad tills kokt. Salt och peppar efter smak. Tillsätt kubad skinka och kyla.

Blanda i en stor skål med ägg, mjölk, grädde och muskotnöt. Häll över bröd och låt sitta i 1/2 timme i kylskåp.

Spraya en 9×13 tum (22×33 cm) bakfat med matlagningsspray. Placera hälften av bröd / äggblandning i bakfat; strö med hälften av blandningen av svamp / skinka och sedan ost. Topp med resterande bröd / äggblandning; strö med resterande smaklig blandning; topp med resten av ost och resten av sparrisstenglar. Täck och kyla ytterligare två timmar.

När du är redo att baka, upptäck och baka i en förvärmd 350F (180C) ugn i 45 minuter, eller tills kniven kommer ut ren och toppen är gyllene. Servera varma eller varma.

Serverar 8 10.

Rack of lamb

Denna maträtt är en standard denna tid på året. Denna lammskärning är regelbundet tillgänglig frusen och ofta fräsch vid slakträknare.