Airdrie levererar till matbank

Airdrie levererar till matbank

av sakerna har vi funnit vårt behov har gått upp, förklarade Lori McRitchie, chef för matbanken. gör mer hämmar den här julen än vad vi har under åren.

har förvrängt för att se till att varje familj i vårt område har en bra jul. donationer stora och små hålls rullande in i matbanken.

Medan en mängd olika evenemang hölls varje vecka för den lokala organisationen var det några som stod ut.

Den 6 december höjde elever från Ecole francophone d mer än 2 000 dollar och donerade 600 objekt mat när de tillbringade 24 timmar ute i kylan under en fundraiser.

McRitchie sa att det var en fantastisk händelse som verkligen visar vad vissa människor går igenom på vintern.

sätta sig i folkskor, för den händelsen, det är viktigt, sade hon. skapa empati hos barnen eftersom de lever en natt utanför som om de var hemlösa. De kommer att kunna relatera lite mer när de ser hemlösa människor. 10 december donerade Encana 10 000 dollar till expansionsprojektet för livsmedelsbanken miljoner dollar vid en presentation på Festival of Lights.

går längs vägen mot vårt byggprojekt McRitchie sa att notera att expansionen är desperat nödvändig vid överkapaciteten på östra sidan.

av människor generösa hjärtan på jultiden, att när folk vill ge, förklarade hon. nu, det är inte en tum av utrymme som vi har lämnat över. Mat staplas till taket. Vi måste lagra potatis 25 minuter i en uppvärmd quonset och köra för att plocka upp dem. Vi har inte kapacitet att fortsätta att möta behoven hos samhället vi behöver växa. goodwill fortsatte den 12 december då CP Holiday Train rullade genom staden och fick en $ 3 000 check med Airdrie matbank.

Sedan den 15 december och 16 hjälpte Mayor Food Drive med att höja nästan $ 10 000 i värde av donerade varor.

Airdrie Food Bank mottog drygt 1,250 dollar i kontantdonationer och nästan 8.000 dollar i matdonationer 14 vagnar av matvärt.

fann att personer i Airdrie var otroligt generösa mot oss och stödde det hela projektet, det gick långt att suga på våra hyllor, sa McRitchie. det hjälper oss att vara beredda att möta vad vintermånaderna kommer att medföra. sade att den nya expansionen kommer att hjälpa till att odla matbanken och låta dem serva ett växande samhälle.